10. toukokuuta 2014

Barcelona Says ¡Hola!

¡Holahola beibet! 

Barcelonasta on kotiuduttu. Itseasiassa jo alkuviikosta, mutta hemmetin flunssa iski heti ja kaatoi petiin. Vasta tänään selvittiin peittojen välistä liikenteeseen ja nyt yritetään saada tänne bloginkin puolelle vähän Barcelonaa.

Maanantai aamuna oli kieltämättä pienen pieni ketutus päällä, kun lento lähti takaisin Suomeen. Niiiin mielellään olisin lomaa jatkanut Barcan auringon alla. Meille sattui ihan parhaat lomasäät! Joka päivä paistoi aurinko ja oltiin biitsillä, shoppailtiin ja nähtävyyksiä katseltiin siinä sivussa. Ruoka oli pettämättömän hyvää, yöelämä sitä Barcelonalaista takuuvarmaa hauskan pitoa aamuun asti. Ei voi valittaa muusta kun, että nyt loppui loma liian lyhyeen ja näistä jäätävistä keleistä Suomessa sekä tästä mut toimita kyvyttömäksi tekevästä flunssasta. Mä meinasin jäätyä tullessa lentokentältä ratikkapysäkille, kun tietenkään ei mulla mitään hanskoja ollut mukana.  

Tosiaan, tällä kertaa sääjumalat olivat suotuisia meille. Saatiin niitä biitsikelejä joita tilattiin. Enkä muista koska biitsillä lojuminen olisi ollut yhtä nautinnollista, kun tällä lomalla. Kolme päivää biitsillä loikoiltiin ja palvottiin aurinkoa, joka on aika hyvä saldo viiden päivän lomasta. Tämä Barcelonan loma tuli kyllä niin tarpeeseen tähän keväälle. Aurinkoa ja lämpöä on tässä kaivattu koko pimeä ja harmaa talvi. Ja niitähän Barcelonasta löytyi viiden päivän ajan. Pakkailutkin olis suhteellisen hyvin onnistuneet, muutamaa hutia lukuunottamatta, pari turhaa mekkoa oli mukaan eksynyt, mut aika hyvä saldo kaiken kaikkiaan.

Nyt vois kyllä todeta, et mä rakastuin Barcelonaan uudestaan! Mä olin unohtanut miten magee ja ihana kaupunki se on ja kyllä oon menossa jossain vaiheessa takas sinne. Mun pää on alkanut kehitellä kaikennäköisiä enemmän ja vähemmän realistisia suunnitelmia tulevalle, et miten pääsisin sinne takas;) Nyt tuntuu, että työ haittaa harrastuksia.

Löydettiin vielä ekana päivänä ihan vahingossa Festival de Musica Antigualle ja voi vitsit mitä ruokaa! Ja tunnelma, aivan loistava! Biitsi oli vieressä ja tääl festivaalilla kierreltiin eka ja todettiin, et illal niin tullaan uudestaan viel syömään ja katsomaan flamenco esityksiä ja muuten vaan hengaamaan. Tääl festivaalilla oli siis eripuolilta Espanjaa aina heidän paikallista kulttuuria edustettuna, ruokia ja flamencoa! Illat tais joka päivä venähtää enemmän ja vähemmän pikkutunneille ja noh, lauantaina meni ihan aamuun asti, mutta hei, maassa maan tavalla, kyllä nyt muutama suomityttö tanssii aamukuuteen siinä missä Barcelonetatkin ;) Eikä sitä joka kerta pääse vip-bileisiin suorilta ;)

Perjnatai pyhitettiin meidän lempiharrastukselle eli shoppailulle. Tässä me ollaan kyllä todella hyviä, kestävyyttä löytyy kaupoissa luuhaamiseen sellaiset 10 h putkeen, välillä vähän tapaksia ja viiniä, niin hyvin lähtee pitkäkin shoppailumaraton. Löydötkin oli kyl aivan buenoja. Barcelona on, tiedoksi vaan, ihan loistava shoppailu mesta (ihan kun se mun tarvis erikseen mainita ton hehkutuksen jälkeen). Lauantaina taas päästiin biitsille ja auringon palvontaa harrastettiin melkein koko päivä, kunnes lähdettiin iltaan valmistautumaan. Nyt maininta, että jos haluaa bilettää kunnolla niin Barcelona on tähän(kin) tarkoitukseen loistava! Okei, varovainen kandee olla, niinku jokaisessa suurkaupungissa, drinkkiin voi saada tyrmäystippoja tai voi tulla ryöstetyksi, mutta tämä pätee myös Helsinkiin, joten liian neuroottiseksi ei kannata alkaa. Tervejärki auttaa pitkälle. 

Sunnuntaina Barcelonassa on suurimaksi osaksi kaikki kaupat muuten kiinni, joten shoppailuja ei sunnuntaille kannata jättää. Yks satamassa sijaitseva kauppakeskus kyl on auki ma-su aina ilta kymmeneen asti. Joten jos nyt ihan pakko on biisin tai kulttuuriähkyn sijasta shoppaamaan niin onnistuu sekin. Me kyllä sunnuntaina mentiin lojumaan Barcelonetalle ja sit kierreltiin kaupunkia ja kateltiin nähtävyyksiä. Mitään pakkoa ei nähtävyyksien suhteen ollut, koska mä oon ne jo kahdella aikeisemmalla reissulla ravannut oikeastaan läpi. 

Tässä  kuvia muutamalta ekalta päivältä! Palataan Barcelonan tunnelmiin vielä uudestaan ja sit vähän lisää kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti