16. helmikuuta 2015

Gardajärven Salò ja matka jatkui Bergamoon

Saatetaanpas loppuun tää Italian kierros kesältä. Loppureissulta onkin Italiasta jäljellä enää Salò ja Bergamo. Salòhan on kaupunki ja kunta Brescian maakunnassa Lombardiassa ja se on Gardajärven länsipuolella. Meillä oli auto vuokralla täällä ja vuoristoteillä ajaminen, noh, oli ihan haastavaa :) No, jos totta puhutaan, mä tykkään ajaan ja tykkäsin ajaa noilla serpentiiniteilläkin. Salóon kyllä oli ihan hyvät tiet ja niillä ajaminen ei ollut mitenkään ihmeellistä (varsinkin kun päästiinohi siitä saksalaisesta tientukkeesta).

Saló itsessään oli kiva pikkukaupunki tai kylä oikeastaan ja me vietettiinkin täällä useampi tunti. Frendi vain oli vähän huonovointinen koko aamupäivän, niin mulla oli ajonakki koko päiväksi. Salósta me ei ehditty enää lähteä länsipuolta järvestä kiertämään kauemmas ja auton nokka käännettiin kohti Bergamoa. Me ajeltiin aikalailla pikkuteitä, mutta päästiin kyllä motarillekin, eikä Italialaiset aja yhtään sen ihmeemmin, kun missään muuallakaan ihmiset ja toisekseen liikenne oli mun mielestä ainakin ihan rauhallista. Mä varmaan ite harrastin enemmän rattiraivoa, kuin noi paikalliset. Milanon kylttien kohdalla tuli mielihalu kääntyä sinne ja ajaa illalksi Milanoon, mutta oli pakko pysyä tiukkana, koska meidän piti palauttaa auto Bergamon lentokentälle. Koko matkan aikana ajettiin yhden kerran päin persettä ja se oli sinne lentokentälle mentäessä, liittymän ohi iloisesti kerran tai kaksi. Sit kiertelin siellä motarin ruuhkassa vähän ympyrää, mut no problem, lentokenttä löytyi. Me itseasissa oltiin hyvissä ajoin Bergamossa ja meillä oli ihan lentokentän vierestä vuokrattu huoneisto tai paremminkin huoneistosta huone. Ennen auton palautusta vietiin laukut jo hotellille. Sit kun me nyt oltiin siellä lentokentällä ja kello oli vasta seiskan hujakoilla, niin mehän päätettiin siinä sit lähtee Bergamoon, siis keskustaan... Varmaan jotku järkevät tyypit olis menneet hotlalle lepäämään ja rentoutumaan ja ajoissa nukkumaan kun seuraavana aamuna oli aikainen lento, mut noup, me ei kuuluttu niihin, vaan otettiin lentokenttäbussi kaupunkiin. Bergamo oli kyllä upee kaupunki, sen mitä me nyt siinä sit ehdittiin nopeesti nähdä, oli taas aika tiukka tahti. Mut jäätelö oli Italiassa aivan taivaalista joka paikassa. (Nyt välihuomiona, mulle tuli aivan tajuton ikävä Italiaan ja aloin kelata, josko sitä blokkais lennot Roomaan, jos vain ihan nopeesti kattois noita lentoja).

Tässä kuvia Salòsta ja sen kujilta. Tuo Gardajärven turkoosivesi on aivan ihanaa. Pääsispäs taas tänne maisemiin takaisin! Tehtiin muuten sellainen huomio, että melkeinpä joka pikkukylässäkin näytti löytän merkkiliikkeitä ja Pradat, Guccit, Bottegat sun muut oli edustettuna. Että nyt mä en enää yhtään ihmettele miten italialaiset on niin tyylikkäitä, kyllä niiden vaatetarjonta on vähän eriä kuin jotku sittari-rytkyt.

























Sit on päästy jo Bergamoon asti. Autoilu kuvia jos haluaa katsella, niin niitä löytyy aikaisemmista postauksista. 






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti