6. elokuuta 2014

Matkakuvia - ja juttuja Bolognasta

Eilinen päivä meni auringossa loikoilussa ja kuten myös sitä edellinen ja koko viikonloppu (tai noh, tein mä sunnuntaina valmiiksi mun sohvapöydä).

Munhan olis pitänyt tehdä niitä niiiiin ihania kotitöitä, mutta siellähän odottavat huonompia kelejä ja pyykkejä voi pestä vaikka yöllä :) Vaatteet ei ihan heti lopu, ennemmin käy niin, et kylppäriin ei likaisten vaatteiden sekaan mahdu suihkuun.

Nyt matkataan takas mun niin fanittamaan Bolognaan. Kuvia on otettu kaupungin keskustassa ja Bolognasta bongattu keltainen mekkokin on päässyt nyt kuviin. Bolognan korkeimpaan torniin me tietenkin päätettiin kiivetä, of course! Vajaa 100 metriä korkea Asinellin torni oli siis kyseessä, joka on avoinna yleisölle ja torniin on lähes 500 rappusta ja kun muuten ei keskipäivällä vielä tarpeeksi kuuma ollutkaan niin ylös vaan. Tornin portaat olikin sitten puiset, eli ihan hirveet oikeestaan. Ne kiersi tornia sisäpuolella seinänvierusta ja kun ne puiset oli, niin tietysti ne oli vähän huterat ja niistä näkyi alas ja niissä ei mahtunut kuin yksi ihminen kerrallaan kulkemaan, eli kun joku sattui tulemaan vastaan, täytyi jäädä aina odottomaan käännöstasanteille. Ylöspäin niitä oli hirveempi kävellä kun sitten alaspäin, vaikka musta alaspäin on yleensä hankalampaa tulla. Onneks me sentään vuosien varrella (ja kokemuksen myötä) on opittu, et kaikkeen kiipeämiseen kannattaa laittaa sandaletit tai ballerinat, ei korkkareita!! Ei sillä, et pari pimatsua ois joskus olleet kiilakorkkareissa ja ehkä vähän sangriaa juoneena menossa yhdellekin linnoitukselle torneihin kiipeilemään, onneks oli ihan sikapitkät jonot silloin, et siks jätettiin seuraavaan päivään jolloin oli onneks ballerinat jalassa.

Torniin kiipeäminen saneli päivän asuvalinnan, sortsit, ettei takapuoli kiivetessä vilku ja ihan hyväksi valinnaksi osoittautui. Maisemat oli kyllä sitten kiipeämisen arvoiset!! Okei, illalla kun lähdettiin syömään piti vaihtaa mekko päällle, tietty! Drinkkien hintaan kuului noutopöytä ja silloinhan on selvä, et täytyy tilata drinkit. Yleensä suomessa drinkkejä ei kyllä tuu juotua, koska ne on ihan mehua ja ylihinnoiteltuja, joten ulkomailla on kiva juoda drinkkejä jo ihan siksikin, kun ne on oikeesti hyviä eikä mitään paskaa niinkuin suomessa yleensä.

Piazza Maggiore on Bolognassa kaiken keskus. Aukion laidalla kohoaa Palazza Comunalen ja San Petronion kirkon lisäksi useita keskiaikaisia palatseja ja aukiolla on neptune fountain. Iso osa Bolognan keskustasta on kävelykatuja ja katetuttuja jalkakäytäviä löytyy 40 km (jostain näin luin). Museoita, kirkkoja ja palatseja löytyy myös, mutta me jätettiin ne väliin ja haluttiin vain nauttia lämmöstä ja ulkona olevista nähtävyyksistä. Ens kerralla sit vaikka niihin :) 

Bolognaan kannattaa ehdottomasti poiketa Italiassa reissatessa ja kaupunki eroaa aikalailla esim. Firenzestä. Bologna on yliopistokaupunki ja tämä näkyi  katukuvassa. Arkkitehttuuri on upeaa ja kauniita rakennuksia, suihkulähteitä ja patsaita riittää. Suosittelen poikkeamaan siellä! 
Näitä katettuja jalkakäytäviä
 
 
 
 
Asinellin torni


 

Maisemat Asenellin tornista Bolognaan on huikeet.
 Näkymä Piazza Maggiorelle ja neptune fountain
 
Aukiolla oli just menossa paikallinen mielenosoitus ilmeisesti ihmisoikeuksien puolesta seksuaalivähemmistöille.
 
Pääkatu alkoi  Piazza Maggiorelta ja useat vaateliikkeet olivat tämän kadun varrella.

 

 
Meidän hotellin parvekkeelta oli hyvin Italialaiset näkymät ja keltainen kesämekko on päässyt ulkoilemaan :)

 

 

 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti