1. heinäkuuta 2014

Vähän Gdankista

Hellou!

Blogi on nyt ollut vähän hunningolla reissun jäljiltä, mut on ollut kiirettä ja laiskutta ilmassa.


Gdanski oli muuten aikasen kiva, ihan hellettä meille ei kelien puolesta sattunut, mutta ihan kelpo kelit kuitenkin. Alla on muutama fiilistelykuva vanhasta kaupungista. Oiken kiva pikkukaupunki, jonka kyllä kolmessa päivässä ehtii hyvin kierrellä läpi. Ainakin vanhan kaupungin. Museot me skipattiin ja keskityttiin katujen kiertelyyn ja ulkona oleviin nähtävyyksiin. Löydettiin tosi kiva ruokapaikka ihan vanhan kaupungin keskustasta, joka tarjoili uuniperunoita ja pannukakkuja erilaisilla täytteillä. Koska tyypillisiä puolalaisia ruokia ovat kaalikääryleet, keitot ja perunaa sisältävät ateriat, niin testattiin sitten perunat. Oli ihan hiton hyviä ja edulllisia! Pakko suositella. Baarikin oli hauskasti sisustettu ja tunnelmallinen. Hinnat oli suurinpiirtein 15-25 zlotiin eli tosi halpoja. Kannattaa käydä testaamassa jos pyörii Gdanskissa :) Bar Pod Ryba –Piwna 61/63.

Illalla kivaa menoa löytyy ainakin cafe absinthesta  (http://www.cafeabsinthe.pl), joka  ón aika rento mesta ja jos yökerhoilua kaipaa niin club parlament (http://www.parlament.com.pl/), on suosittu. Huomatkaa, et tällä clubilla ei rahalla juotavaa saa, vaan täytyy ostaa kolmos kerroksesta kortti, mihin ladataan rahaa ja tällä korttilla sitten voi maksaa tiskillä. Ärsyttävää ja hankalaa, mut näin kait saadaan vakioasiakkaita tai ainakin ihmiset tulee sit helpommin uudelleen, ku kortille jää rahaa... Tänne voi vetää päälleen kunnon minimekon jos tuntuu siltä, nimittäin niitä näkyi :)


 
 
 
 
Ai niin ja meidän keskustan huoneistossa oli ihanat jalkapallolakanat! Vähän repeiltiin niille! Siis oikeesti, mä en ole missään törmännyt vastaaviin, et vuokrahuoneistossa ois pokkana pedattu lasten lakanat. Mut sekin tuli nähtyä puolassa. Ruokakuvathan kannattaa tietty ottaa vasta siinä vaiheessa ku on isketty jo kiinni ja syöty hirveessä nälässä melkein kaikki, sit voi tajuta, et niin oishan ne annokset näyttänyt paremmalta ennenkuin on iskenyt niihin kiinni.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti