11. marraskuuta 2014

Sirmione ja shampanjaa

Heippahei ja matkapostauksilla jatketaan. Mä olen nyt päättänyt, et saan vihdoinkin ulos nää Euroopan turneen kuvat ja jutut, jotka on koko syksyn maanneet luonnoksina. 

Joten mennään asiaan eli Italian Gardajärvelle ja aloitetaan sieltä Sirmionesta, joka sijaitsee Gardajärven ihan eteläosassa ja jossa meillä oli hotelli. Me valittiin Sirmione oikeestaan siksi, koska tästä oli hyvin helppo lähteä kiertämään järveä niin itä- kuin länsipuoleltakin. Toki länsipuolelta ajettiin vain Salón asti. Ja Sirmione oli sitäpaitsi yks Gardajärven hienoimpia kyliä (siis mun mielestä ainakin). Gardajärvihän on italialaisten suosiossa viettää lomansa, joten täällä riittää turisteja, myös siis ihan italialaisia turisteja, ei pelkästään Euroopasta tulleita. Ja ne Italiaset turistit ajaa ihan sika hienoilla autoilla!! Täällä nimittäin oli Ferraria, Bugattia, Mersua, Audia ja Bemaria enemmän kuin missään oon nähnyt yhtäaikaa. Pakko myöntää, et kyllä sukat vähän pyöri jaloissa kun joku kundi huristeli Ferrarilla tai Bugatilla vastaan noilla vuoristoteillä. Tai noh, ei nyt niin vähääkään, kai nyt kaikki kuolaa kunnon urheiluautoa! Ai ku pääsis ite tollasen rattiin ja ajamaan tonne vuoristoteille, in my dreams! Täytyy lopettaa toi Top Gearin katsominen. 

Gardajärven seutu on maastosta johtuen etenkin pyöräilijöiden, kiipeilijöiden ja patikoilijoiden suosiossa. Me tietysti ei tehty mitään näistä vaan ajeltiin autolla järveä ympäri. Okei, sen verran kyllä oli holtitonta pyöräilijöiden meno välillä, et en mä tiedä oisko siinä keskellä maantietä vastaantulijoiden kaistalla kandennut laskea vuorelta alas ja pämähtää siinä mutkassa noin vaan vastaan tulevan auton kaistalle. No tyylinsä kaikilla, osa pyöräilijöistä ei vain oikein tuntunut hallitsevan omaa menoaan... Järven itäpuoli on tasaisempaa ja tiet siellä ovat helpompia ajaa kuin taas järven länsipuoli on vuoristoista, jossa on serpentiinitietä ja korkeus erot ovat selkeästi suurempia, koska oikeastaan koko länsipuoli on vuoristoa. Itäpuolella järveä on pääsääntöiseti Gardajärven uimarannat. Koska Gardajärvi on syvä, niin vesikin on kylmää. Rannat ovat aika kivikkoisia ja syvenevät aika nopeasti. Kun lähestytään järven päätä pohjoisessa, niin alkavat tiet pienetä ja muuttua mutkikkaimmiksi, koska maisema muuttuu vuoristoiseksi. Gardajärven pohjoispäässä on Riva del Gardan kaupunki ,joka on järven pohjoisin kaupunki. 

Me vietettiin siis illat Sirmionessa ja saatiin hotellilta pyörät lainaan, joilla me lähdettiin liikkeele ja pakkattiin pöyrän koriin kamerat, pullo shampanjaa ja mukit. Okein, me siis juotiin shampanjaa muovimukeista. Joo, mä tiedän, mikä etiketti virhe! Mutta oli se shampanja ihan hyvää niistä muovimukeistakin, kun siinä samalla voi ihailla aivan upeaa iltaa ja auringon laskua. Sirmionen vanha keskusta on rauhoitettu muuten niin autoilta kuin polkupyöriltäkin ja se sijaitsee kapean niemen kärjessä. Kävely ja pyörätiet vanhaan keskustaan kulkevat melkein koko matkan upeita rantoja pitkin. Me siis polkaistiin vanhaan keskustaan tai paremminkin vanhan keskustaan portille, koska siitä eteenpäin pääsi vain kävellen, jossa on keskiaikainen linnoitus vallihautoineen, oliko nyt jostain 1200 luvalta. Me ei ehditty sisälle linnoitukseen, mutta ihailtiin linnoitusta sit ulkoapäin. Me haluttiin ihailla ulkona olevia nähtävyyksiä ja maisemia sekä nauttia mahdollisimman paljon kesäilloista ja öistä Italiassa. Mitkä oli kyllä todella Sirmionessa kohdillaan. Sirmionessa muuten oli aivan upeat auringonlaskut. Jos sattuu Sirmioneen niin kannattaa ehdottomasti mennä ja etsiä niemennkärjestä paikka mistä voi ihailla auringonlaskun!!! Yhtenä iltana me lähdettiin vain myös kävelemään pitkin Sirmionen rannassa menevää kävelytietä. 

Maisemat meidän hotellin uima-altaalta 
 
 Pöyräilijät valmiina lähtöön, mun korissa ei ollut se shampanja

 Sirmionen linnoitus, josta kuljetaan sisään

Kuva varmasti kertoo kaiken Tyyliä a'la Italia


 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti