17. marraskuuta 2014

Turkoosi Gardajärvi, pari tytskyä ja auto

Gardajärvi, Italia, auto ja auringon paiste.
Mitä muuta sitä ihminen voisi lomaltaan toivoa?
Upeita maisemia, turkoosia vettä ja pienten Italialaiskylien tunnelmaa?

Näitä me löydettiin Gardajärveltä. Kolmen kaupungin jälkeen (Firenze, Bologna, Venetsia ja nopea vissiitti Roomaan, joten sitä ei oikein voi laskea) me suunnattiin autoillen Gardajärven jylhiin maisemiin. Koska takana oli kolme kaupunkia nähtävyyksineen, joissa emme olleet aiemmin koskaan käyneet, niin tahti oli hyvin tiivis. Siksi olikin todella hyvä ajoitus ottaa tähän reissun puoliväliin rennompi lomakohde ja kierrellä Gardajäven pikkukyliä ja katsella upeita maisemia. Niin olihan meillä hotellilla uima-allas, mut ei me siellä ehditty olla kuin tunti yhtenä päivänä, että siitä voi päätellä meidän rennomman meiningin :)

Gardajärvihän sijaitsee siis Pohjois-Italiassa Alppien juurella ja on Italian suurin järvi. Gardajärvi on siitäkin poikkeuksellinen järvi, että sen vesi on turkoosia. Mikä johtuu länsirannan vuorien mäntymetsän vihreydestä, joka heijastuu järveen ja muuttaa veden turkoosin väriseksi. Me kierrelttiin ekaksi järven itäranta ja toisena päivänä länsirantaa Salóon asti. Ajaminen on muuten aika hidasta, varsinkin kun eteen tulee joku saksalainen (!!!) autoilija, joka luulee jarrua kaasuksi. Yleisesti ottaen siis tiet ovat kapeita ja mutkikkaita. Itäpuoli oli helppo ajaa ja pysähdeltiin muutaman kerran katsomaan maisemia ja nähtävyyksiä. Me ajeltiin itäpuolta Malcesineen asti, jossa pysähdyttiin katselemaan nähtävyyksiä ja kylää (asukkaita 3500 muistaakseni). Malcesinen keskustassa on Scaligeron linna (Castello Scaligero), joka hallitsee näkymää ja joka me käytiin katsomassa. Linna oli ok ja siellä kannattaa käydäkin jo pelkästään vaikka siksi, että linnasta aukeni mahtavat näkymät Gardajärvelle. 

Malcesinesta pääsee muuten Monte Baldon vuorelle köysirataa pitkin ja se on todella suosittu turistien keskuudessa.  Me tultiin huomaamaan sen suosio jäävän pitkästä jonosta, mikä oli köysiradalle. Meidän suunitelmissa oli, että mennään sillä köysiralla sinne vuorelle, mutta kun oltiin jonotettu jotain tunti ja olis pitänyt vähintään vielä toinen tunti jonottaa, niin todetiin, ettei mitään järkeä ja lähdettiin stekkaamaan toi linna ja Malcesinestan kylä. Järkevä päätös, koska linna oli hieno ja maisemat korvasi mennen tullen yhden vuorella käynnin. 

Matkalta Malcesiaan maisemia eli järven itäpuolelta

Malcesinen kylä


Scaligeron linnasta maisemat Gardajärvelle ja kylään

Gardajärvellä liikennöin lauttoja kylien välillä. Tämä kuva on vastarannalla sijaitsevaan kylään, jonne lautta on menossaEi kommentteja:

Lähetä kommentti