19. maaliskuuta 2014

Espanja ja yksi suosikeista; Madrid

Mä jotenkin Espanjan kaupungeista eniten viihdyn ja rakastan Madridia, ainakin tällähetkellä. En tiedä miksi, mutta Madrid vain on mun ihan ehdoton suosikki. Vaikka on muutkin Espanjan kaupungit ihania, Sevilla varsinkin, niin Madrid on musta vaan jotenkin paras, parempi kuin Barcelona tai Malaga. Voitte arvata, että mä olin innoissani kun norwegian aloitti suorat lennot Hesasta Madridiin. Tekisi mieli varata syksylle pitkä viikonloppu sinne. Ai niin, vinkiksi kaikille, Madridissa on loistavat shoppailu Mahdollisuudet.
 
Espanja on kyllä yksi mun suosikkimatkakohteista, varsinkin edellä mainituttu Madrid. Se on kaupnki, jonne ehdottomasti kannattaa matkustaa. Kaupungin arkkitehtuuri, ruoka, ihmiset ja fiilis on omaa luokkaansa. Täytyy sanoa, että Madridissa ihmiset ovat ystävällisempiä kuin vaikkapa Barcelonassa. Vaikka olenkin käynyt Madridissa kolme kertaa, ehdottomasti palaan kaupunkiin vielä. Varsinkin kun Norwegian on aloittanut ne suorat lennot Hesasta Madridiin ja hinnat ovat enemmän kuin kohtuulliset.

Madrid on monipuolinen ja ah, niin ihana. Ite oon käynyt kaupungissa talvella, keväällä ja loppukesästä ja aina oon viihtynyt. Ja jos kulttuuri alkaa kyllästyttää Madrid on täynnä loistavia shoppailu mahdollisuuksia, kenkiä, laukkuja ja vaatteita löytyy hyvät valikoimat. Kaupungista löytyy hyviä Falmenco paikoja ja esityksiä, härkätaisteluja ja rentoa menoa sekä hyviä baareja ja bilepaikkoja. La Latinan ja Chuecan kaupunginosasta löytyy hyviä baareja ja muutakin menoa, jos sellaista kaipaa. Keskustassa on yökerhoja, jossa voi bilettää aamuun asti.

Liikkuminen on helppoa metrolla tai bussilla. Metro on kyllä nopein tapa päästä paikasta toiseen. Metroverkko on laaja ja päivälippu ei paljoa maksa. Kaupunkia kuitenkin näkee parhaiten kävellen, varsinkin keskustan alueella jolloin ehtii ihastella rakennuksia, jotka ovat upeita ja mielenkiintoisia kapeine kujineen. Madridista on muutenkin hyvät kulkuyhteydet niin junalla kuin bussillakin lähialueille ja oikeastaan koko maahan. Vaikkapa Tololedo on kätevästi lähellä Madridia ja sinne on helppo tehdä päivämatka Mardista käsin. Sekin on ihana kaupunki, mutta siitä lisää joskus muulloin.
 
Plaza Mayor aukio
 
  Parque del Buen Retiro puisto ja iltapäivä soutelua.
 
  Fountain of Cybele

 

 
 Philip IV patsas kuninkaanlinnan edustalla.

Härkätaisteluareena Las Ventas. Kannattaa ehdotomasti käydä 
 katsomassa härkätaistelua ihan vain jo siksi, että Espanjalainen 
 kulttuuriin kuuluu tämä isona osana. 
                          Alcalá Street and the Metropolis Building
                           
 Cibeles Palace: City Hall of Madrid, cultural center of capital
 and iconic monument of the city.

 
     Kaupungin symboli; karhu ja masikkapuu         Bank of Bilbao
      

 Bronze sculptures of Don Quixote and Sacho Panza at the Plaza de  
 España ja sen ympäristöä. 

 Madrid Stock Exchange


Museoita täytyy sanoa, että Madrid tarjoaa kävijöilleen kolme upeaa museota, ensimmäinen ja mun oma suosikki on  Museo Nacional Centro de Arte Reina sofia (ehdottomasti kannattaa käydä),
  
 
 

 
  

Toinen kiinostava museo on El Prado, joka on upea ja nähtävää riittää.

Ja kolmas iso kiinnostava museo on The Thyssen-Bornemisza, käykää ainakin joku näistä stekkaamassa Madridin visiitillä :)

Centro de Arte Thyssen-Bornemisza

Sitten on tietenkin Caixa Forum, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa. Talo on jo sinällään näkemisen arvoinen. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy talon alusta on musta tosi magee ja kun me siellä viimeksi käytiin niin pöyrittiin tuolla talon alla pitkään. Niin talon ylimmässä kerroksessa on kiva kahvila, josta on hyvät maisemat.


Ja vielä El Palacio Real eli kuninkaanlinna (yllä), jossa myös nähtävää riittää. Jonot voivat turistiaikaan olla aikamoiset, mutta jos jaksaa jonottaa, niin paikka on näkemisen arvoinen. Aina voi tietenkin käydä katsomassa rakennuksia kuten mä teen monesti. Mulle usein on jotain taulua kiinnostavampaa rakenusten arkkitehtuuri ja museoissa monesti kiinostavampaa on katella sitä rakennusta kun jotain teosta siellä seinällä. Huvinsa kullakin :)


Plaza Santa Ana, Barrio de las Letras

 Commemorative plaque of the 1st edition of Don Quixote.

 
 
Fountain of Neptune


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, pitää lisätä reissulistaan!

    VastaaPoista
  2. Härkätaistelut on kyllä silkkaa eläinrääkkäystä vaikka entisajan kulttuuria onkin. Niitä jatketaan vain ja ainoastaan sen takia että ne on turistirysiä. Niitä ei kannata käydä kattomassa (=tukemassa).

    VastaaPoista