8. maaliskuuta 2014

Minne haluan matkustaa

Arvatenkin on selvää, että en voi matkustella niin paljon kun haluaisin. Syynä on työt ja raha, aika perinteiset. Nämä ovat syy seuraus suhteessa, koska lomapäiviä on liian vähän, vaivaiset 28 päivää vuodessa eli viis viikkoa ja kolme päivää. Mihin se muka riittää?!? Ja palkaton on aina palkatonta. Eli jos ottaa töistä palkatonta lomaa, se vaikuttaa nopeasti matkabudjettiin Ja hieman shoppailuhulluna, minulla ei ole ongelmia saada palkkaa tuhlattua. Lomat olen yleensä aina reissussa, viimeksi olen lomalla ihan oikeasti ollut viikon kotona tekemättä mitään ihmeempää vuonna 2009. Eli lomaa vain on liian vähän. Tähän en laita enää Mallorcaa, koska sinne on jo lentoliput takataskussa. Tulevaisuudessa haluaisin ehdottomasti päästä käymään seuraavissa paikoissa:

1. Barbados, KaribiaTätä valintaa ei edes tarvi perustella. Turkoosi Karibian meri, hiekkarannat, auringon paiste ja Karibialainen ruoka. Kuka tänne ei haluaisi?!?2. Bali. Kiinnostava kulttuuri, luonto, rannat, no ei tätäkään tarvi perustella. Katsokaa siltä kuvia, aivan taivaallisen näköinen paikka!


3. Palermo, Italia. Jostain syystä olen kehittänyt miltei pakkomielteen Palermosta. Se Italialainen ruoka on vain taivaallista ja onhan Italia kaunis maa. Sitäpaitsi, en ole etelä-Italiassa käynyt ja edellisestä Rooman reissusta on vierähtänyt jo... apua, kuusi vuotta!!! Kuusi, pakko tehdä korjausliike Italian suhteen ja matkustaa sinne ensisijassa. Palermosta löytyy sitä paitsi niitä mun rakastamia kapeita kujia, Italialaisia mummoja ja ne rakennukset, en vain voi olla rakastamatta sitä arkkitetuuria mitä löytyy vanhoista kaupungeista ja rakennuksista.


4. Split, kroatia. Kroatian luonto ja luonnonpuistot. Nämä on vain pakko päästä kokemaan ja näkemään.


5. Malediivit. Ei edes tarvi perustella.

Malediivit

Reethi Beach Resort

6. Venetsia, Italia. Kultuuri ja arkkitehtuuri. Ainutlaatuiset kanavat ja tämän kaupungin fiilis on itse päästävä kokemaan. Tämä on nyt erittäin vahva kevään suosikkikohteistani, ehkäpä sitä pitäisi lennähtää seuraavaksi tänne...

 

7. Nizza, Ranska. Rantaa, keskiaikaisia barokkirakennuksia ja shopailua.


8. Buenos Aires, Argentiina. Nää mun perustelut alkaa toistaa pahasti itseään:) Okei, Buenos Aires (Hyvät tuulet) on aina kiehtonut, en osaa oikein selittää mikä, mutta jotain tässä kaupungissa on miksi haluan tänne.


9. Rio de janeiro, Brasilia. Karnevaalit, haluan nähdä ne. Sambaa, Salsaa ja Rion syke sekä pitäähän se Jeesus patsas nähdä.

 

10. New york, USA. Ei tarvi selittää. 


11. Kap verde. Saaret ovat vulkaanista alkuperää ja saarilla on yksi toiminnassa oleva tulivuori, Afrikassa en ole käynyt ja tästä voisi aloittaa.


12. Dominikaaninen tasavalta. Ei tarvi selittää, kts. kohta 1. barbaros.13. Bonaire, Karibia. Nää on ihan tätä samaa sarjaa Barbadoksen kanssa. Kuten myös seuraava kohta.

14. St. Martin, Karibia. 

15. Havanna, Kuuba. Rappioromattinen Havanna, rapistuneet rakennukset, omantakeinen kulttuuri ja vanhat autot.

 

16. Pietari, Venäjä. Pääsee muutamassa tunnissa junalla ja onhan nyt itänaapurin pääkaupunki upea tsaarinaikaisine rakennuksineen. Ja Venäiläinen ruoka on tajuttoman hyvää (ja kyllä se vodkakin menee :). Venäläinen on kulttuuri on kiinnostavaa.Nyt mä lopetan tähän, koska oikeastihan tämä lista ei todellakaan ole näin lyhyt. Lisäksi haluaisin käydä ainakin Istanbulissa, Firenzessä (kierrellä italiaa), Wienissä, Portossa, Valenciassa, Prahassa, Miamissa, Napolissa, Tokiossa, Kapkaupungissa, Marokossa, Ausseissa ja ja ja ja tää lista vaan jatkuu jatkuu. Nyt tässä taistelen itseni kanssa ja mietin, että olisiko sitten kuitenkin ehkä rahaa lähteä pääsiäisenä pitkälle viikonlopulle tai jopa viikoksi jonnekkin... Touko-kesäkuun aikana kyllä jonnekin päin maailmaa singahdan, määränpää on vielä vain avoin. Ideoita? Liikaakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti