20. maaliskuuta 2014

Matka jatkuu Sevillaan

On vaarallista katsella vanhoja reissukuvia. Alkaa nimittäin ihan älyttömästi tehdä mieli lähteä takaisin näihin paikkoihin. Ei tarvi kun laittaa silmät kiinni, niin voi melkein tuntea iholla sen Sevillan kuuman auringon paisteen ja nähdä ne kaupungin kapeat kadut... Matkakuume, tämä mun krooninen vaiva, diagnosoitu erittäin pahaksi ja parantumattomaksi. Siihen ei auta kun matkalle pääseminen ja takaisin paluu on yleensä aina enemmän ja vähemmän kiva.

Okei, ihana Sevilla, tuo eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus Guadalquivirjoen rannalla Andalusiassa. Ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki. Kuten monet muutkin espanjan kaupungit, kannattaa siis käydä tutustumassa. Vaikka oonkin kiertänyt espanjaa ja tykkään siitä niin noille suomalaisten suosimille aurinkorannoille oon allerginen. Kun mä lähden ulkomaille, niin mä en todellakaan halua puhua baarissa suomea tai syödä mitään karjalanpaistia. Mä haluan nauttia sen maan ruuista ja kulttuurista missä milloinkin oon. Ei sillä, mä ymmärrän niitä, jotka asuvat ympärivuoden siellä, niin tottakai silloin on kiva mennä sellaiseen paikkaan, missä on suomijuttuja. Mutta sitä mä en tajua, että lähtee viikon lomalle eikä ole kiinnostunut paikallisista tavoista tai ruuasta ym...

Sevillaan pääsee helposti jos lentää Malagaan ja ottaa siitä junan tai bussin. Me lennettiin eka Malagaan, jossa oltiin eka vajaa viikko ja siitä otettiin juna Sevillaan. Kun me päästiin Sevillan rauatieasemalle, Santa Justa, ja sieltä ulos saatiin huomata, että joo, +44 astetta on aika kuuma, varsinkin keskipäivän auringon paahteessa. Asfaltti hohkasi ihan hiton kuumaa kun meikät kiskoi matkalaukkuja pitkin katuja hotellille, eikä ihmisiä näkynyt missään. Kaikki muut oli sisätiloissa viettämässä siestaa, hullut turistit vain oli liikkeellä. Ei varmaan tarvi erikseen kertoa kuinka ihanan hikisiä oltiin kun päästiin hotellille? Mutta onneks matka ei ollut pitkä (tai no pitkä ja pitkä, pari kilsaa). Voi kertoa, että kuumimpaan aikaan eli sietan aikaan kun kaupat laittoi ovensa kiinni ja ihmiset panuvat sisätiloihin, ei olisi todellakaan tullut edes mieleen lähteä raahaamaan mitään kaupasta, ne ois varmaan mädäntynyt jo matkalle.
Plaza de Espana -aukio ympäristöineen
      Catedral Santa Maria de la Sede -tuomiokirkko

       
 Vanhaa keskustaa.

Sevillan härkätaistelu areena, jossa muuten tais olla neljä sisääntuloa, kun normaalisti on kolme.

        

Kolumbuksen hauta Sevillan katetraalissa. Täällä mä muuten kiipesin tonne katetraalin torniin keskellä päivää siinä hiton helteessä, eikä edes haitannut. Urheilun  kannalta, oli hirveen hyvä jalka treeni.
 
        

 Plaza de la Encarnacion -aukiolla on maailman suurin puinen rakennelma, Metropol Parasol. Tää on todella hieno, aivan uskomattoman vaikuttava. Siis tuol ylhäällä oli kahvilaa, museota ja  kauppakeskusta.

Sevillan maailman näyttelyn aluetta, jossa paikat on rapistuneet. Täällä oli ihan oma tunnelmansa, joten aavemaista. Joo ja täältä bongattiin ihan aito Sevillalainen itsensä esittelijä, mutta ei annettu sen häiritä meidän turistikierrosta, eikä siitä sen enempää.


       


Real Alcazar -linnake ja sen yhteydessä oleva Jardines de los Reales Alcazares -puistoalue


               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti