17. huhtikuuta 2014

Kesäkengät saa kaivaa esiin, koska viikonlopun lämpötilat lupaavat jo melkein kesää

Talvikenkien aika taitaa olla vihdoin ja viimein virallisesti ohi. Ainahan sitä takatalvi voi yllättää, mutta nyt oon kyl jo  niin luottavainen kevään suhteen, että pääsiäisen kotitöinä on pakata talvikengät kesäsäilöön ja kaivella kevät ja kesäkengät eteiseen odottamaan käyttöä. Nämä viikonlopun sääennusteet eivät voi kun hymyilyttää. Nyt alkavat lämpötilat olla kohdillaan. Ja Tallinnaan on odotettavissa niin kesäistä viikonlopuksi, että mä en malta pysyä nahoissani. Ah, positiivisin sääennuste lupailee jo +17 astetta, jippiii!! Kesäfani on onnelinen, vielä kaks viikkoa niin pääsee Barcan auringon alle. Mutta eka töitä ja Tallinnaan. Kun tää loputon synkkä talvi saatiin päätökseen, energiaakin on ihan eri tavalla tehdä kaikkea ja töiden jälkeenkin salilla käynti ja urheilu ei töki vastaan, vaan on oikeesti kivaa päästä xyclingiin polkemaan satalasissa!

Testasin muuten yhdestä blogista napatun reseptin maapähkinävoi-kaurakekseistä ja oli hyviä. Ohje oli simppelin helppo ja nopea. Plussana vielä, että tää kuulostaa melkein jopa terveelliseltä. Näihin tuli 1 dl maapähkinävoita/ 1 dl fariinisokeria/ 1 muna/ 2 dl kaurahiutaleita/ 1 tl leivinjauhetta. Eka maapähkinävoi ja fariinisokeri sekaisin, sitten muna joukkoon ja lopuksi sekoitetaan joukkoon kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Ekaksi uuni lämpiämään 175 astetta, sit vaan nostellaan lusikalle pellille nokareita, painellaan ne haarukalla (tai millä nyt haluaa) littanoiksi. Uunissa 10 min ja ritilälle jäähtymään. Eikä muuta kuin nam vaan ja syömään.
Ehdottomasti näiden kanssa kuppi hyvää kahvia.Kevään innoittamana muuten kynnet pitää ehdottomasti lakata pirteän sävyisiksi. Huomatkaa miten hyvin nää natsaa kahvikupin väreihin ;)
Ja kun se kesä nyt pian tulee, niin nyt voi alkaa fiilistellä jo kesäkuvilla. Mites on, tää järvimaisema taitaa olla niin suomalaista, että. Mä en kyllä ihan hirveesti mikään mökki ihminen ole, viihdyn muutaman päivän ja sit on päästävä ihmisten ilmoille. Mä tulen sanan mukaisesti mökkihöperöksi, jos olen liian pitkään jossain korvessa mökillä. Mutta tykkään kyllä olla mökillä sellaisia sopivia annoksia, kolme-neljä päivää menee. Liian harvoin vain ehdin kesäisin nykyään mökkeilemään. Okei, mulla on meidän mökille matkaa reilu kolmesataa kilsaa ja sekin pitää taittaa junalla (mikä on aivan järkyttävän kallista, ellei satu bongata jotain ale lippuja), joten eipä tule viikonlopuksi paljon lähdettyä mökille, kun aika menee oikeastaan junassa ja autossa istumiseen. Mutta on siellä mökillä ihan mukava käydä se kerran kesässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti